[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Zelfverdediging Amstelveen

ER BESTAAN GEEN TECHNIEKEN VOOR ZELFVERDEDIGING

Zelfverdediging mat Wing Chun Kung FuWat als je op straat zonder aanzet wordt aangevallen en uitgaat van het ergst denkbare scenario. Dan doe je alles wat cruciaal is om je persoonlijke veiligheid te verzekeren. Als wegvluchten geen keuze meer is kun je twee dingen doen: verlamd raken of jezelf beschermen. Met Wing Chun Kung Fu leren wij je jezelf verdedigen zodat je potentiële tegenstanders de baas kunt. Het grondbeginsel van Wing Chun is niet om een gevecht te beginnen, maar als het moet wel om deze te beëindigen. Je wacht de aanval van je agressor af en vermijdt deze. Zelfverdediging gaat niet om het starten van een tegenaanval, maar juist om een actie op jou tot een halt te brengen. Zelfverdediging wordt dus enkel en alleen bepaald door de reden dat je vecht .

Onze Missie

Jij draagt als respectabele burger geen wapen bij je. Verzeil je in een situatie waarin je jezelf moet verdedigen, dan zul je je handen en voeten moeten aanwenden. Het is onze missie om jou die mogelijkheden te geven om jezelf te kunnen verdedigen. Wing Chun Kung Fu is de enige gevechtsport die hiervoor de juiste vragen stelt en de daarbij behorende antwoorden geeft. Na ons trainingsprogramma zul je medelijden hebben met degene die onverstandig genoeg is om jou te belagen!

Een echt Gevecht

Een wedstrijdgevecht is nooit een echt gevecht. Een echt gevecht is schrikwekkend, pijnlijk, meedogenloos, razendsnel, oneerlijk en meestal niet één tegen één. Bovendien gebeurt het vaak wanneer je het niet vermoedt. Hopelijk krijg je hier nooit (meer) mee te maken. Maar als het gebeurt, wees dan klaar en zelfbewust van hetgeen er gebeurt.

Pro-Actieve Zelfverdediging

Een vuist die langs het lichaam hangt heeft 200 ms nodig om jouw kin te bereiken. Je hebt geen tijd om na te denken wat je op zijn aanval zal doen. Wing Chun Kung Fu is een pro-actief manier van vechten dat de aanval van een agressor stopt. Het is het perfecte gevechtskunst voor zelfverdediging, want je brengt een aanval een stop toe voordat deze afgerond kan worden. Een betere zelfverdediging bestaat niet! Wing Chun is een zeer unieke en wetenschappelijk onderbouwde gevechtsport. De expertise van Wing Chun als een gevechtsport voor zelfverdediging is het gevecht op de afstand waar men elkaar daadwerkelijk kan raken. razendsnelle stoten en trappen vanuit een sterke verdediging worden vergezeld door bewegelijke standen en voetenwerk. Zelfverdediging moet aan drie criteria voldoen:

1) Eenvoud

SNEL TE LEREN EN TE GEBRUIKEN

Alle technieken moeten simpel te leren zijn. Hoe ingewikkelder, hoe meer je na moet denken. In een noodsituatie heb je geen seconde om te kiezen. Je hebt heel even tijd om te doen. Daarom is gemak zo relevant. Wat je bij Wing Chun leert, onthoud je de rest van je leven en zal je altijd kunnen toepassen.

2) Effectiviteit

MAXIMAAL RESULTAAT

Alle bewegingen voor zelfverdediging moeten maximaal resultaat leveren. Een ferme aanval is nog altijd de beste zelfverdediging. Je tegenstander moet niet twijfelen of hij je wel had moeten belagen, hij moet spijt hebben als haren op zijn hoofd!

3) Economisch

MINIMALE INZET

Zoveel mogelijk in zo min mogelijk tijd bereiken. Een echt straatgevecht duurt vaak maar 1 à 2 seconden. Er is geen tijd om je aanvaller op andere gedachten te brengen of om weg te lopen. Met gemakkelijke, technische bewegingen ben je sneller dan degene die niet-economische bewegingen gebruikt en kun je jezelf dus optimaal weren.

Wing Chun Kung Fu is over de hele wereld beroemd om het voldoen aan deze drie criteria voor zelfverdediging. Een lichamelijk minder sterk persoon zal zich in een strijd door de handelingen van Wing Chun met succes kunnen verdedigen tegen een fysiek steviger persoon.

Effectieve zelfverdediging voor vrouwen

Als vrouw leer je met Wing Chun Kung Fu je assertiviteit en zelfvertrouwen te vergroten. Dit straal je uit op je omgeving. Wing Chun is de maximale verzekering voor niet wenselijke scenario’s waarin je wordt overvallen. Voor het leren heb je geen kracht of lenigheid nodig. Voor kleinere en fysiek minder getrainde personen is het daarom ook een zeer passende beoefening van zelfverdediging. fysiek én mentaal word je weerbaarder. Weten dat je jezelf goed kunt verdedigen, straalt zelfvertrouwen uit en houdt daarmee mogelijke belagers op afstand.

Moderne trainingsmethoden

Een echt straatgevecht is topsport. Een onderzoek onder topsporters bewees dat om de maximale top te behalen je 15.000 uur aan training moet investeren. Dit betekent dat je de rest van je leven nodig hebt om te oefenen. Hoe kun jij jouw top bereiken of je voorbereiden op een gevecht in een realistisch tijdsbestek? Het antwoord is gemakkelijk: door gebruik te maken van de eenvoud van handelingen die je van nature in een schrikreflex gebruikt.

Je lichaam kent Wing Chun eigenlijk al

Wing Chun gebruikt handelingen die je lichaam van nature al maakt bij een schrikreactie. Dit gebeurt onbewust en vanzelf. Wij leren je deze reactie te herkennen en in jouw voordeel te gebruiken. Hier hoef je niet groot, gewichtig, krachtig, lenig, atletisch of jong voor te zijn. Iedereen kan het aanleren! Waarom Wing Chun Kung Fu trainen? • Wing Chun werkt als zelfverdediging. • Anders dan andere gevechtsport richt Wing Chun zich alleen op zelfverdediging en de daarbij behorende gevechtstechnieken. • Wing Chun is van generatie tot generatie getoetst en geraffineerd. • Wing Chun stelt je in staat om te winnen van fysiek sterkere belagers. Wij zijn lid van de Nederlandse Wing Chun Federatie.[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]